Kan man få bot av å ikke bruke belte på buss?
Kan man få bot for å ikke bruke belte på buss?
Svaret er et klart nei. Mens sjåfører på busser, som alle andre førerkortinnehavere, er underlagt vegtrafikkloven og kan bli bøtelagt for manglende bilbeltebruk, er passasjerene ikke det.
Det er viktig å skille mellom fører og passasjer på et kjøretøy. Forskrift om gebyr for vegtrafikklovgivningens § 10 d spesifiserer at det er sjåføren som er ansvarlig for å bruke belte, og at dette kan medføre et gebyr på 1500 kroner. Passasjerer er, i motsetning til fører, ikke pålagt beltebruk på busser og er følgelig ikke utsatt for slike bøter.
Denne reguleringen er logisk og basert på prinsippet om at passasjerer ikke har den samme kontrollen over kjøretøyet som sjåføren. Det er sjåførens ansvar å kjøre sikkert, og det er derfor kun sjåførens beltebruk som er regulert av loven.
Det er derfor trygt å anta at man ikke risikerer å bli bøtelagt for manglende bruk av bilbelte som passasjer på buss.
- Hva betyr ordet symbolisere?
- Hva er egentlig et symbol?
- Hva er forskjellen mellom watt og volt?
- Hva tjener man på TikTok Live?
- Hvordan se likte videoer på Instagram?
- Er det toll fra Shein til Norge?
- Når er det best å dra til Mallorca?
- Hva er straffen for partnervold?
- Hvordan kan jeg søke lærlingplass?
- Kan man pante flasker på Bunnpris?
Kommenter svaret:
Takk for tilbakemeldingen! Din kommentar hjelper oss å forbedre svarene i fremtiden.